والعصر

تحول در علوم انسانی در راستای تمدن سازی نوین اسلامی- بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

والعصر

تحول در علوم انسانی در راستای تمدن سازی نوین اسلامی- بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

اساتید دعوت شده و صنف‌های فکری مطرح شده

يكشنبه, ۴ خرداد ۱۳۹۳، ۰۵:۳۳ ب.ظ

یکی از کارهای بسیار حساس تیم آموزش  انتخاب اساتید است. جلساتی که طی برنامه اجرا می‌شود جایگاه خاصی دارد و باید اهداف مشخصی را محقق کند. این جلسات مانند کلاس معمولی‌ای که هر هفته در دانشگاه برگزار می‌شود نیست. یک موضوع خاص مختصر و مفید با تکیه به نکات اصلی و حاشیه نرفتن‌ها باید ارائه شود. از طرف دیگر برخی موضوعات استاد محور است. لذا برای انتخاب اساتید بهترین گزینه‌ای را که می‌تواند ارتباط خوبی با دانشجویان برقرار کند انتخاب می‌کنیم. مخاطب در این امر بسیار مهم است. به همین دلیل صرفا به دنبال چهره‌ها نیستیم.برای انتخاب درباره فن تدریس اساتید، سابقه ارائه موضوع، توان علمی و ... تحقیق می‌کنیم. و تمام سعی خود را برای دعوت اولویت اول انجام می‌دهیم. برای مثال در برنامه اخیر اساتیدی که اولویت اول را برای حلقه شهید باغانی داشتند غالبا در دوره حضور پیدا کردند. و ما سراغ اولویت دوم نرفتیم.

بر خلاف برخی دیدگاه‌ها که آسیب‌ جریان‌شناسی فکری گریبان گیرشان شده است ما مرز و شکاف عمیقی بین برخی از اصناف فکری رسم نمی‌کنیم. جریانات فکری‌ای که زیر چتر انقلاب اسلامی شناخته می‌شوند این طور از هم بیگانه نیستند. ما معتقدیم هر کدام از این اصناف ظرفیت‌های دارند که در مسیر تفکر انقلاب اسلامی می‌توانیم از آنها استفاده کنیم. البته هر کدام را در جای خود و به مناسبت باید استفاده کرد. مرز بندی صحیح این است که ما بین اصناف مذکور و اندیشه‌های سکولار، غربی و غربزده فاصله قائل شویم.

نکته‌ی دیگر اینکه باید یک آزادگی فکری داشت. به این معنا که نباید تعصب را جایگزین بصیرت کرد. و بدون شناخت و بدون تفکر عمیق هر روز دلبسته یک صنف فکری شد. این کار بیشتر به هوسبازی فکری می‌ماند تا تفکر. طرح اصناف فکری‌ای که دغدغه انقلاب اسلامی و رشد و تعالی آن را دارند با توجه به این نکته برای فهم آن‌هاست نه به معنای تایید و یا تعلق به آنها. در روند تربیتی این نکته را به جد مدنظر قرار می‌دهیم. لذا اعضای حلقات به اندازه خود استقلال فکری دارند و دیدگاه‌ها و اصناف فکری را می‌شنوند و مورد تفکر قرار می‌دهند.

نکته اساسی دیگری که در توجه به اصناف مختلف فکری باید عرض کنم این است که به اعتقاد ما دامنه هدایت الهی تا عرصه تفکر و علم نیز کشیده می‌شود. چه طور می‌توان پذیرفت که خدای تبارک و تعالی بر تمام مقدرات این دنیا حاکم باشد. هرچه اراده است در طول اراده حضرتشان باشد اما توجهی به عالم تفکر و علم نداشته باشند. هدایت الهی از مجرای اهل بیت علیهم السلام بر ما نازل می‌شود و می‌تابد در دروان غیبت ما این هدایت را مخصوصا در بعد اجتماعی از مجرای ولایت مطلقه فقیه می‌دانیم. علوم انسانی نیز جنبه بسیار مهمی از بعد اجتماعی حکومت اسلامی است. لذا ما در سلوک علمی خود در عرصه تحول در علوم انسانی باید به رهنمودهای ایشان متمسک شویم. البته امروزه پرداخت به اندیشه حضرت آقا و حضرت روح الله بسیار به ابتذال کشیده شده و لازم است در این راه تلاش دیگری شود. بر این اساس محور اصلی تلاش ما در برنامه والعصر اندیشه امامین است چرا که تعلقمان را به انقلاب اسلامی وابسته به این امر می‌دانیم. این محور جهت دهی کلی برنامه را بر عهده دارد. و در آینده شاهد بروز روشن‌تر آن در برنامه‌ها خواهیم بود. ان‌شاء الله.

 

  • جهاد علمی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی